Groepspraktijk Hulst

Hogeweg 6
4561 RA Hulst (NL)

Stoppen met roken

Rita Dobbelaar - Verpleegkundig specialist

Rita Dobbelaar - Verpleegkundig Specialist

Rita Dobbelaar - Verpleegkundig Specialist


Na jaren gewerkt te hebben als wijkverpleegkundige werk ik sinds 1995 als gespecialiseerd verpleegkundige en sinds 2006 als verpleegkundig specialist voornamelijk met longpatiënten. Dat aandachtsveld maakt dat ik al sinds 1995 bezig ben met rookstopbegeleiding.

Omdat roken één van de voornaamste oorzaken is voor longproblemen en met name voor COPD. Stoppen met roken is echter niet alleen belangrijk voor mensen met longproblemen, maar ook voor mensen met hart- en vaatziekten, diabetes, reuma, darmproblemen etc en maakt ook het risico op een aantal aandoeningen een stuk kleiner.


Stoppen met roken is echter ook lastig en vraagt soms een specifiek plan van aanpak wat op maat gesneden is van de patiënt. Daarom ben ik blij dat ik sinds 2015 ben aangesloten bij Medipro. Deze organisatie houdt zich specifiek bezig met stoppen met roken. Zij bewaken de kwaliteit van hun coaches maar bieden ook ondersteuning door een verslavingsarts en een psycholoog als dit nodig is.


Stoppen met roken


U wilt graag stoppen met roken. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als u dat alleen gaat proberen. Medipro biedt hulp bij stoppen met roken.
Als gecertificeerde coach begeleid ik u persoonlijk of telefonisch tijdens het stopproces.


Hierdoor wordt uw stopkans aanzienlijk vergroot, tot wel 10 keer!
Heeft u al meerdere stoppogingen ondernomen, maar lukt het steeds maar een paar dagen of weken? Of gaat u na dat ene feestje toch weer voor de bijl? Iedere eerdere stoppoging (ook een mislukte poging) heeft u dichter bij die laatste succesvolle gebracht, al realiseert u zich dat misschien nog niet.


Hulp bij Stoppen met Roken vergroot uw kans om succesvol te stoppen aanzienlijk! Dus waar wacht u nog op?  


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of weten of deze begeleiding bij u past. Neem dan contact op.


Tarieven

De begeleiding door Medipro wordt één keer per kalenderjaar vergoed vanuit het basispakket door de meeste zorgverzekeraars. Enkele verzekeraars maken een voorbehoud. Wanneer u contact opneemt bespreken we van te voren wat voor u van toepassing is.

Wanneer u begeleiding heeft bij het stoppen met roken heeft u ook recht op vergoeding van hulpmiddelen zoals nicotinevervangers of medicatie.
De kosten worden door Medipro rechtstreeks in rekening gebracht bij uw zorgverzekering.


Als verpleegkundig specialist sta ik geregistreerd in het
BIG-register: no 19018012830
En in het Kwaliteitregister Stoppen met Roken: nummer 1000844


Contactgegevens
Tel: 06-12830669