Groepspraktijk Hulst

Hogeweg 6
4561 RA Hulst (NL)

Homeopathie

Anne Van Remortel - Klassiek Homeopaat - NVKH

Mijn werkwijze

In een eerste consult, (1,5h. tot 2h.), wordt de volledige ziektegeschiedenis in kaart gebracht.  Hierin probeer ik een zo goed mogelijk totaalbeeld te krijgen van de patiënt.  Zowel fysieke, als mentale en emotionele symptomen  komen hiervoor in aanmerking. 

Op dit totaalbeeld wordt dan het meest gelijkende middel gezocht.  

Dit volgens de voornaamste basisregel van de homeopathie : 

‘SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR’, het gelijke met het gelijkende genezen. Een middel dat bij een gezonde persoon bepaalde ziekteverschijnselen kan opwekken, kan diezelfde symptomen bij een ziek persoon genezen.

Meestal wordt het middel (granules of korreltjes) niet onmiddelijk meegegeven, maar wordt het, na een uitgebreide analyse, binnen maximum 5 dagen naar u opgestuurd. Het homeopatisch geneesmiddel is wel in de consultprijs inbegrepen.

Tijdens een vervolgconsult  (45min. tot 1h.),  ongeveer 4 tot 8 weken  na het eerste consult, wordt de reactie op het middel geëvalueerd.

Acute klachten kunnen snel genezen, dit varieert van enkele uren tot enkele dagen.

Chronische klachten vragen een intensievere behandeling en zullen  doorgaans meerdere behandelingen nodig hebben. De totale behandelingsduur hangt voornamelijk af  van de conditie van het immuunsysteem.

Indien de behandeling aanslaat, zullen de symptomen verminderen en in de meeste gevallen uiteindelijk volledig verdwijnen. 

Men voelt zich ook  evenwichtiger en de energie en levenslust nemen toe.